Kjempe god servert med mandelflak, sjokolademønster, is eller frukt.
(bilder kommer)
Kaken kan også utmerket godt fryses hel, og bunnene er faktisk best om de lages i i god tid før bruk.
Sett ovnen på 180*C.
Finn frem ingredienser, 2 medium springformer, bakepapir og rist.
Jeg bruker alltid 2 springformer for at bunnen ikke skal bli for tykk, men 1 stor form blir en litt lengre, lavere kake.
Legg merke til at det skal like mange plommer og eggehviter i kaken til slutt.
OPS! Lurt å legge bakepapir i bunnen av springformene. mye lettere å få ut bunnen etterpå.
Bunnen:
- 200 g malte Mandler
- 200 g Honning eller melis
- 5 Eggehviter
Alle ingrediensene blandes godt i en bolle og fordeles likt i springformene.
Springformene stekes nederst i ovnen i 20-30 min. Eller til ferdig.
Hold øye med bunnene!
Stikk pinne i bunnen for å sjekke, om det ikke er noe seigt igjen på pinnen er den ferdig.
Når bunnene er ferdige er det best å la dem få 5 min, før man slipper en kniv ned rundt kanten av formen og tar av sidene.
OPS! Vær rask og effektiv når vi snur bunnene over på risten. Ellers kan de knekke.
Ta tak i bakepapiret og raskt vipp bunnene over på risten. Så drar vi av bakepapiret og lar bunnene avkjøles opp ned på risten.
Mens bunnene avkjøles lager vi kremen.
Finn frem en passende kjele, visp og ingredienser.
Kremen:
- 50 g Honning eller sukker
- 5 Eggeplommer
- 1 dl Kremfløte eller melk m/ maisena
- 125 g Smør
Honningen, plommene og fløten varmes forsiktig til det tykner. Rør ofte, ikke gå ifra.
Trekk kjelen av platen og la avkjøle seg litt.
Ha deretter oppi smøret, rør det inn til smeltet, og la avkjøles ferdig.
Kaken legges sammen kald, med lag på lag bunn og krem.
Spar litt krem til å legge rundt på sidene til slutt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar