mandag 20. juli 2015

Grønnsakskaker

Denne ideen fikk jeg også av tante Nina som var på besøk, og etter noen forsøk har det blitt kjempe godt.

Samtidig er det en fantastisk mulighet til å bruke opp alle grønnsaksrestene man garantert får i skapet. Bruker det nå istedet for brød til egg, bare i hånden om jeg har dårlig tid, eller som tilbehør til middag.





Bruker dørslag, rasp og bakebolle til denne oppskriften

Ingredienser:

  • Egg
  • Mandelmel
  • Jyttemel
  • Salt
  • Pepper
  • Squash (zucchini)
  • Potet
  • Løk
  • Nykål
  • Søtpotet
  • Kålrabi
  • Gulrot
  • Urter
  • Olje
  • Smør
  • Krydder (Kumin og Koriander er kjempe godt, men ikke fastsatt.)
OPS! Bare egg og saltet er faste ingredienser i denne oppskriften. Resten liker jeg å variere avhengig av skapet, hva jeg skal spise det til og ikke minst hva jeg liker den dagen.

Begynner med å raspe alle grønnsakene. Pleier å bruker ca 1 kg raspet grønnsaker. 
Alle grønnsaker jeg har prøvd passer til dette, avhenger bare av deg og hva du liker.



Har alle grønnsakene i dørslaget, og har godt med salt i grønnsaksblandingen. 
La ligge i kummen til grønnsakene svetter. 
Ikke vær redd for å bruke for mye salt, det smelter og renner vekk med vannet.

Så presser jeg så mye vann som mulig ut av grønnsakene, gjerne til det nesten er en fast masse.

OBS! Bruker hendene i denne oppskriften, for å ha god følelse på konsistensen på massen. 
Aldri vær redd for å ta i maten.

Ved bruk av ovnAnbefales ved bruk av mandelmel. Setter ovnen på 160*C. 

Har oppi 1-2 egg pr kg grønnsaker (før svettingen) og blander inn mandelmel eller Jyttemel til man kan danne faste gode kaker av massen. 1-3 ss bør være passe.

Krydre rikelig. Ikke vær redd for å krydre for mye.

OBS! Ikke lag dem for tykke, da blir mandelmelet svart før kakene er gjennomstekt.

Ved bruk av ovn.  Anbefales ved bruk av mandelmel

Danderer passe store tynne kaker på bakepapir og steker dem nederst i ovnen.
Gjerne snu dem litt under veis for en jevnere steking. 
Stek til de er gylne i fargen.

Ved stekepanne. Anbefales ved bruk av jyttemel.

Når massen er ferdig, sett på stekepanne på middels varme.
bruk godt med smør eller olje.


Kan gjerne lages noen dager før du trenger dem. 
'De kan fryses, eller legges i luft tett boks i kjøleskapet.

Vil gjerne høre om grønnsaker og krydder dere prøver!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar