mandag 11. april 2016

Frøknekkebrød

Disse knekkebrødene er helt uten mel, egg, melk eller stivelse!
Perfekte knekkebrød man både kan variere og spise uansett diett^^


Trenger:

  • Stekebrett
  • Bakeark
  • Rist 
  • Bakebolle
  • Slikkepott
Ingredienser:
  • 3 dl   Vann 
  • 50 g   Linfrø og/eller Chiafrø
  • 50 g   Sesamfrø
  • 50 g   Solsikkekjerner
  • 50 g   Gresskarkjerner
Vann og linfrø og/eller chiafrø legges i bløt minst 30 min før baking. Dette er for at de skal danne en gelèkonsistens som blir bindingen i knekkebrødet.

OBS! Når det kommer til resten av frøene er det fritt valg hvor mye av hver sort man bruker og hvilke sorter man bruker. Jeg har bare funnet ut at ca 400 g frø er passe mye knekkebrød til en stekeplate i min ovn og liker blandingen like mengder gir.

Sett på ovnen til 160 * C.

Når vi skal bake, bare bland inn alle frøene og bland godt. 

OBS! Det blir ikke det samme med volum mål! Det er fordi frøene har ulik størrelse og tetthet. 

Når frøene er godt blandet finner man frem et stekebrett og bakeark. Spre blandingen utover bakearket i stekebrettet. 
Bruk slikkepotten til å fordele frøblandingen jevnt utover på brettet. 

Tørk knekkebrødet i ovnen i 30-60 minutter, eller til knekkebrødet er nesten helt tørt.

OBS! Kan være lurt å ta ut brettet etter 20 min å skjære opp brettet med pizzahjul til ønskede biter. Sett så brettet tilbake i ovnen og tørk ferdig. 

Når brettet er ferdig, la knekkebrødet kjøles ned før man begynner å flytte, dele eller løfte vekk fra brettet. 

Oppbevares tørt i romtemperatur i boks eller på fat til servering. 
Holder seg en evighet, så lenge det er tørt. Bare ikke la det samle støv på benk, støv smaker ikke godt^^ Ha i boks med lokk for oppbevaring

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar