Kan med fordel brukes som hamburgerbrød, rundstykker eller brød.
Ingredienser:
⊙ 4 dl melk eller vann
⊙ 1 ss Fiber-Husk
⊙ 10- 25 g gjær
⊙ 1 raspet eple
⊙ 2 ss olje
⊙ 180 g havregryn (glutenfrie)
⊙ 1 ts salt
⊙ 1 ts spisskummen / cumin (kan glemmes)
⊙ 1 egg
⊙ ca 100 g mel (jyttemel)
⊙ sesamfrø eller havregryn til å strø på toppen
⊙ 4 dl melk eller vann
⊙ 1 ss Fiber-Husk
⊙ 10- 25 g gjær
⊙ 1 raspet eple
⊙ 2 ss olje
⊙ 180 g havregryn (glutenfrie)
⊙ 1 ts salt
⊙ 1 ts spisskummen / cumin (kan glemmes)
⊙ 1 egg
⊙ ca 100 g mel (jyttemel)
⊙ sesamfrø eller havregryn til å strø på toppen
OBS! Fiberhusken tykner i væsken fort og mye, det er vanlig og meningen!
Begynn med å varme væsken til 37-40*C. Varmere og gjæren kan dø.
Fersk gjær røres inn i den varme væsken først, tørr gjær røres inn med fiberhusk.
Fersk gjær røres inn i den varme væsken først, tørr gjær røres inn med fiberhusk.
Så røres resten av ingrediensene inn en etter en. På et punkt vil deigen bli veldig fast, da bruker jeg hendene.
Form brødet eller ca 8 rundstykker/ hamburgerbrød.
La heve tildekket.
Sett ovnen på 200*C for brød og 225*C for rundstykker.
Brød stekes ca 30 min.
Rundstykker stekes ca 10-20 min avhenging av størrelse.
Rundstykker stekes ca 10-20 min avhenging av størrelse.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar