Men disse økologiske grønnsakene dyrker jeg selv i vinduskarmen!
Dette er spesielt bra for mitt student budsjett ^^
Vårløk 2 dager etter at jeg kuttet dem |
Mange av grønnsakene vi kjøper i butikken kan enkelt bli dyrket i hjemmet til behov, Det viktige er å la det være igjen en "liten" del der vårløken, eller purren, eller salaten skulle hatt kontakt med jord.
Felles fremgangsmåte:
1. Når jeg kjøper grønnsaker jeg vil gro, kjøper jeg norske, økologiske grønnsaker.
Det er for å være sikker på at grønnsakene tåler klimaet vårt, og er uten sprøytemidler.
(Kan bruke sprøyte grønnsaker også, på lang sikt vil jo middelrestene i grønnsakene bli mindre.)
2. La det være igjen minst 2 cm grønnsak over roten når man kutter den av.
(Det er for at den skal ha noe næring å jobbe med.)
3. Begynner alltid med å sette roten i vann noen dager for å se at den fortsatt lever, og for å gi den kick start på å begynne å gro igjen. Husk den har hatt lang pause etter høstingen.
3. Når jeg ser den gror planter jeg den om til jord og gir den vann noen dager i uka,
Så enkelt er det!
OPS! Hvor mye man trenger av hver grønnsak avhenger etter hvor mye hver familie eller husholdning bruker i uken. Det kan derfor hende man vil kjøpe flere av samme grønnsak og lage en "tue" i pottene.
Her er mine grønnsaker etterhvert som jeg steller dem.
- Salat
- Purre
- Vår-løk
- Ruccola
Tenkt å prøve flere etterhvert ^^
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar