onsdag 3. februar 2016

Matmuffins

Disse muffinsene er kjempe enkle og blir utrolig gode!
Matpakkene blir aldri kjedelige igjen!


Trenger:

  • Store muffinsformer
  • Stekebrett
Ingredienser:
  • 1 Egg pr muffin
  • Salt & Pepper
OBS!Her er en utmerket mulighet til å tømme kjøleskapet, eller virkelig være fantasifull.

Jeg liker å bruke kombinasjoner av:
  • Fetaost
  • Erter
  • Brokkoli
  • Brødbiter
  • Stekt bacon 
  • Skinke
  • Kylling
  • Sopp
  • Raspet squash (zucchini)
  • Mais
  • Ruccola
  • Frosne grønnsaksblandinger
Holder lenge med 3 av fyllforslagene.

Denne retten kan lages både i ovn og i micro. 

Ved bruk av ovn. Anbefales om man lager mange samtidig. Sett ovnen på 200-225*C.

Bestem hvor mange muffins som skal lages, og hva du vil fylle med. Sett frem riktig antall former.

Ved bruk av ovn. Anbefales om man lager mange samtidig. Sett formene direkte på stekebrettet. så slipper man å flytte dem når de er fulle.

(Tørt brød liggende? kutt det opp i små terninger å ha i bunnen av formene.)

Ha 1 egg, salt og pepper i hver av muffinsformene og bland godt.

Her i fra er det fantasien eller kjøleskapet som bestemmer videre.
Ha oppi fyll og godsaker til det er igjen en ca 1 cm igjen til kanten på formen.

Ved bruk av micro. Sett 1 muffin inn i microen og sett på 2 min vanlig styrke. Etter 2 min sjekk muffinsen og sett den inn igjen ved behov.

Ved bruk av ovn. Anbefales om man lager mange samtidig. muffinsene stekes midt i ovnen i 7-13 min avhengig av fyll og tykkelse.

OBS! Hold øye med dem, og ta dem ut når toppen er blitt stiv. Overstekte muffins gir seig konsistens.

Nytes både varme og kalde!

Muffinsene holder opp til 5 dager i kjøleskap. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar